ابتدا برق سیستمی که قصد دارید اطلاعات را از آن بگیرید را قطع کنید.
پشت کیس را باز کرده و کابلی که به پشت سی دی رام است را را جدا نمایید و به طور صحیح آن را به به پشت هارد دیگر وصل کنید.
سپس یک کابل دیگر هم که برای برق هارد است را از سی دی رام جدا کرده و به پشت هارد وصل کنید.
حال برق سیستم را وصل کرده و سیستم را روشن نمایید.
بعد از نصب هارد دیسک جدید ، به My Computer بروید. اگر درایوهای هارد دیسک جدید اضافه نشده بود سیستم را مجددأ راه اندازی کنید.
اگر می خواهید که انتخاب نمایید که سیستم با کدامیک از هاردها شروع به کار نماید، Jumper پشت هارد که نمی خواهید کامپیوتر با آن استارت شود را جدا نمایید.
به یاد داشته باشید که پس از پایان کار ، Jumper را به جای اولش باز گردانید.
لطفا نظر یادتون نره!
برای این کار:
ابتدا از منوی Stat وارد Run شوید. سپس دستور cmd را تایپ نموده و Enter بزنید.
اکنون در داخل CMD کد زیر را وارد کنید و Enter بزنید:
attrib +h +s D:/Tarfandweb
دقت کنید این کد فولدر Tarfandweb را در درایو D مخفی میسازد.
به Space های خورده شده در میان کد نیز دقت کنید.
با این عمل فولدر Tarfandweb کاملأ از روی هارد شما مخفی میشود.
در صورتی که میخواهید یک فایل را نیز مخفی کنید کافی است آدرس را بدین شکل وارد کنید:
attrib +h +s D:/Windows/Tarfandweb.exe
این کد فایل Tarfandweb.exe را در داخل درایو D و پوشه Windows مخفی میسازد.
به همین سادگی شما میتوانید عملیات مخفی سازی را انجام دهید.
اما چگونه این فایلهای مخفی کرده را بازگردانیم؟
بدین منظور در داخل CMD دستور زیر را وارد کنید تا به ترتیب فایلهای مخفی شده مان آشکار گردند:
attrib -h -s D:/Tarfandweb
attrib -h -s D:/Windows/Tarfandweb.exe
(با این ترفند فایلها و فولدرهای شما به شکل مخفی سیستمی درخواهند آمد و اگر گزینه مربوطه در فولدر آپشن فعال نباشد فایلها و فولدرها مشاهده نخواهند شد ، به این موضوع دقت کنید.)
لطفا نظر یادتون نره!
برای این کار:
ابتدا از منوی Start وارد Control Panel شوید.
سپس بر روی Phone and modem options دوبار کلیک کنید.
حال به تب Modems رفته و بر روی دکمه Propertes کلیک کنید. (ترفند لند.بلاگفا)
اینک به تب Advanced بروید و در کادر Extra initialization commands عبارت W+MS=V34 را تایپ کنید.
در پایان سیستم خود را مجددأ راه اندازی کنید. و از استفاده از اینترنت لذت ببرید
لطفا نظر یادتون نره!
برای این امکان مراحل زیر را طی نمائید :
1- از منوی Start روی Run کلیک کنید تا منوی Run ظاهر و سپس تایپ کنید cmd و اینتر بزنید تا ms-dos promt ویندوز ظاهر شود
2- به درایوی که پوشه مورد نظر داخل آن هست بروید
3- فرمان ren رو اجرا و یه فاصله بدهید و اسم پوشه را وارد نمائید و یه فاصله و ودوباره اسم پوشه را وارد کنید و بدون هیچ فاصله ای یک نقطه گذاشته و کد زیر را وارد نمائید
({2559a1f2-21d7-11d4-bdaf-00c04f60b9f0})
نمونه مثال:
x: en folder folder.{2559a1f2-21d7-11d4-bdaf-00c04f60b9f0}
تذکر: به جای(x) اسم درایو و به جای folder اسم پوشه خود را وارد نمائید.
4- حال اینتر کنید . در محیط ویندوز به جایی که پوشه بوده رفته خواهید دید فلدر مربوطه به شکل یک قفل در آمده
5- برای برگرداندن این پوشه به حالت اولیه باید تمام مراحل رو به طریق زیر انجام بدهید :
x: en folder.{2559a1f2-21d7-11d4-bdaf-00c04f60b9f0} folder
کسانی که دارای حجم بالایی از ایمیل های دریافتی هستند، یکی از مشکلات آن ها انباشته شدن میل هاست به طوری که اگر به دلیلی چند روز ایمیل چک نشود و پیام ها خوانده نشود، مقدار زیادی ایمیل خوانده نشده در Inbox جای می گیرد و حتی گاهی تا چندین صفحه ایمیل خوانده نشده خواهید داشت. باز کردن تک تک ایمیل ها کاری وقت گیر است به ویژه این که محتوای تعداد زیادی از ایمیل ها مشابه هم هستند. در صورتی که از سرویس Gmail برای ارسال و دریافت ایمیل استفاده می کنید، این مشکل حل خواهد شد و شما می توانید به سادگی کلیه ایمیل های خوانده نشده خود در Gmail را انتخاب کنید و با یک کلیک آن ها را به عنوان ایمیل های خوانده شده تنظیم کنید. با این کار ایمیل های جدید شما در Inbox به همان عدد صفر تغییر می کند.بدین منظور وب سایت ترفندستان راه حلی برای این کار ارائه داده است. به Gmail خود از طریق سایت www.gmail.com وارد شوید. دقت کنید در حالت Standard صفحه Gmail را مشاهده کنید، نه در حالت basic HTML یا Older version.حال در قسمت جست وجوی ایمیل، عبارت label:unread را وارد کرده و دکمه Search Mail را بزنید.مشاهده خواهید کرد که کلیه ایمیل های خوانده نشده شما فهرست می شود.اکنون به قسمت بالای ایمیل ها دقت کنید، قسمتی با عنوان Select: All None Read Unread Starred Unstarred قابل مشاهده است.در این قسمت روی All کلیک کنید.بلافاصله پس از کلیک، در زیر آن نوار جدیدی ایجاد شده و عبارت:
All ۲۰ conversations on this page are selected. Select all conversations that match this search
در آن درج می شود.شما بایستی روی Select all conversations that match this search کلیک کنید.جمله به Select all conversations that match this search تغییر می کند.اکنون در نوار بالایی و در منوی کشویی که با عبارت More Action مشخص شده است کلیک کرده و Mark as Unread را انتخاب کنید.سوالی از شما پرسیده خواهد شد که با انتخابOK، کلیه ایمیل های خوانده نشده شما به عنوان ایمیل خوانده شده تغییر حالت می دهد.
بسیاری از شماها هنگام روشن کردن کامپیوتر قبل از آنکه سیستم عامل خاصی بالا بیاید به سد محکمی با نام رمز عبور BIOS برخورد کرده اید. رمز عبوری که بر خلاف سایر رمز عبورها به هیچ وجه در هارد دیسک کامپیوتر ذخیره نمیشود. یا همین مشکل موقعی که می خواهید مشخصات Setup نامپیوتر را عوض کنید پیش میآید. این مقاله به معرفی چند روش برای حل این مشکل میپردازد. فرض ما بر این است که شما رمز عبور کامپیوتر خود را فراموش کرده اید و دنبال راه حل هستید و قصد اذیت کردن و دست بردن در کامپیوتر کسی را ندارید.
● روش اول:
برای دزدی از یک مکان ساده ترین و اولین کار استفاده از شاه کلید است تا آبرومندانه و ترو تمیز وارد شوید و آخرین راه حل بالا رفتن از دیوار است. در این مورد هم اینچنین است ما برای مارک ها و مدلهای مختلف Bios رمزهای عبوری معرفی می کنیم که امیدواریم مشکل شما را حل کند و نیازی به بالا رفتن از دیوار نداشته باشید.
AWARD BIOS
AWARD SW, AWARD_SW, Award SW, AWARD PW, _award, awkward, J۶۴, j۲۵۶, j۲۶۲, j۳۳۲, j۳۲۲, ۰۱۳۲۲۲۲۲, ۵۸۹۵۸۹, ۵۸۹۷۲۱, ۵۹۵۵۹۵, ۵۹۸۵۹۸, HLT, SER, SKY_FOX, aLLy, aLLY, Condo, CONCAT, TTPTHA, aPAf, HLT, KDD, ZBAAACA, ZAAADA, ZJAAADC, djonet
AMI BIOS
AMI, A.M.I., AMI SW, AMI_SW, BIOS, PASSWORD, HEWITTR
رمزهای عبور زیر را بر هر نوع Bios میتوانید امتحان کنید
LKWPETER, lkwpeter, BIOSTAR, biostar, BIOSSTAR, biosstar, ALFAROME, Syxz, Wodj
توجه داشته باشید که هنگام وارد کردن رمزهای عبور حروف بزرگ را بصورت بزرگ و حروف کوچک را بصورت کوچک وارد کنید.
● روش دوم :
یک روش نرم افزاری برای پاک کردن رمز عبور
اگر هنگامی که کامپیوتر روشن است بدان دسترسی دارید میتوانید از برخی نرم افزارهای موجود برای پاک کردن رمزعبور استفاده کنید ولی از آنجا که مکن است شما به این نرم افزار ها دسترسی نداشته باشید روش زیر را به شما معرفی میکنیم.
کامپیوتر را به حالت MS DOS برگردانید و دستور DEBUG را اجرا کنید
ـ برای مدلهای مختلف BIOS عبارات زیر را وارد کنید
AMI/AWARD BIOS
O ۷۰ ۱۷
O ۷۱ ۱۷
Q
PHOENIX BIOS
O ۷۰ FF
O ۷۱ ۱۷
Q
GENERIC
Invalidates CMOS RAM.
O ۷۰ ۲E
O ۷۱ FF
Q
توجه کنید که حرف اول برابرحرف O است نه عدد صفر.
● روش سوم :
روش سخت افزاری
اگر هنگامی که کامپیوتر روشن است به آن دسترسی ندارید یا رمز عبورهای قبلی کارساز نبود می توانید از روشهای سخت افزاری زیر استفاده کنید.
ـ استفاده از Jumper ها
بر روی تمام مادربردها یک Jumper است که از آن برای پاک کردن CMOS میتوانید استفاده کنید.کنار این jumper معمولا این عبارت دیده میشود Clr CMOS.
تنها کاری که شما میکنید این است که jumper را از پایه ۱و۲ درآورده و به پایه ۳و۴ نصب کنید و دوباره به حالت اول برگردانید. شما به همین سادگی میتوانید رمز عبور را پاک کنید.
ـ در آوردن باتری
میتوانید باتری دستگاهتان را که روی مادربرد است درآورده و دوباره جا بیاندازید در این حالت تمام اطلاعات CMOS به حالت پیش فرض برمیگردد. ولی توجه داشته باشید که جا انداختن باتری کمی مشکل است.
ـ عوض کردن آی سی ( Cheap CMOS )
اگر هیچ یک از روشهای الا جواب نداد میتوانید آی سی CMOS را با یک آی سی از همان نوع عوض کنید یا از نوع برنامه ریزی کنید اینکار ابزار مخصوصی دارد و شرکتهای تعمیر کامپیوتر برای شما اینکار را خواهند کرد .
▪ توجه: برای پیدا کردن آی سی CMOS میتوانید به دفترچه مادربرد خود مراجعه کنید.
در این روشها علاوه بر اینکه رمز عبور را پاک میکنید سایر اطلاعات نیز به حالت اولیه برمیگرد ولی نگران نباشید مشکلی نیست و شما میتوانید دوباره مشخصات کامپیوتر خود را در Setup وارد کنید.
روی دسکتاپ یا صفحه اصلی راست کلیک کنید.سپس گزینه آخر یعنی Properties را انتخاب کنید.
بعد به قسمت Settings میرویم. و بعد به گزینه advanced مراجعه کنید.بعد بهadaptar میرویم و properties را میزنیم ، سپس بهrescoures میرویم وmemory range رو انتخاب میکنید.و بعدok کنید.
حالا اگر برق رفت دستگاه شما خاموش نمی شود میتوانید با زدن فیوض امتحان کنید. (لازم به ذکر است ممکن است این ترفند بر روی بعضی از دستگاه ها جواب ندهد)
هم اکنون قصد داریم تا برای شما روشهای بهینه تمیزکاری کامپیوتر را برای تک تک اجزای آن شرح دهیم. مطمئن باشید با دانستن و عمل کردن به این ترفندها تا حد بسیار زیادی طول عمر این قطعات را بالا خواهید برد.
زمانی که نیاز دارید تا کامپیوتر را تمیز کنید بستگی به محیطی دارد که کامپیوتر در آن کار میکند. مثلأ کامپیوترهایی که در اماکن عمومی کار میکنند باید هر ماه تمیز شوند. اما کامپیوترهایی که در منزل مورد مصرف قرار میگیرد شاید در یک فاصله زمانی 6 ماهه نیاز به تمیزکاری داشته باشند. اگر هنگام کار با کامپیوتر سیگار میکشید یا محیط کار کامپیوتر، پرگرد و خاک است باید هر دو ماه یکبار آنرا تمیز کنید. اما بطور معمول توصیه میکنیم تا هر 6 ماه یکبار کار تمیزکاری داخل کامپیوتر انجام شود. هنگام تمیزکاری داخل کامپیوتر شدیدأ توصیه میکنیم که از جاروبرقی برای تمیز کردن قطعات داخلی کامپیوتر (ترفندستان) استفاده نکنید. چون جاروبرقی تولید الکتریسیته ساکن میکند که برای قطعات الکترونیکی داخل کامپیوتر فوق العاده خطرناک است و احتمال خرابی کامپیوتر را بشدت بالا میبرد. جاروهای باطری دار کوچکی مخصوص تمیزکردن داخل کامپیوتر وجود دارد که در صورت نیاز میتوانید از آنها استفاده کنید. توصیه ما بهره گیری از اسپری هوای فشرده است که میتوانید از فروشگاههای قطعات الکترونیکی تهیه کنید. اما قسمت بیرونی بدنه کامپیوتر میتواند بوسیله جاروبرقی تمیز شود.
یادتان باشد که هیچوقت مایع تمیز کننده را مستقیمأ به قطعات داخلی اسپری نکنید و اگر لازم است که از مایع استفاده کنید. ابتدا آنرا روی پارچه بریزید و سپس پارچه را روی آن بخش بکشید.
هنگام تمیز کردن کامپیوتر باید حتما دستگاه را خاموش کرده و کابل برق را از پریز جدا کنید.
هیچ وقت داخل کامپیوتر را با آب، خیس نکنید.
برای تمیز کردن کامپیوتر نیاز به پارچه، آب، الکل سفید، مایع ظرفشویی، جاروی برقی برای تمیزکردن بیرون کامپیوتر، گوش پاک کن، اسفنج، قلم مو، جارو باطری دار مخصوص و البته دستبند ضد الکتریسته ساکن دارید.
در اولین قدم کامپیوتر را خاموش کرده و آنرا از برق بیرون بکشید. ابتدا قسمت بیرونی بدنه کامپیوتر را با جاروبرقی تمیز کنید و تمام درزها و منافذ عبوری هوا را تمیز کنید. سپس میتوانید قسمت بیرونی بدنه کامپیوتر را با پارچه آغشته به آب و کمی مایع ظرفشویی تمیز کنید. مطمئن شوید که تمام درزها و راههای عبوری هوا از مو و گرد و غبار تمیز شود.
حال بدنه کامپیوتر را باز کنید تا قسمتهای داخلی کامپیوتر در رویت قرار گیرد. به CPU نگاه کنید. توجه کنید که غبار میتواند در ورای پنکه و لابهلای رادیاتور CPU خود را پنهان کند. ممکن است بدنتان حاوی الکتریسیته ساکن باشد. توصیه میکنیم تا از یک عدد دستبند ضدالکتریسیته استفاده کنید. آنرا به مچ دستتان ببندید و سر دیگر آنرا به جایی وصل کنید که الکتریسیته را به زمین تخلیه کند مانند لوله آب، بدنه میز فلزی و... . این دستبند را میتوانید از مغازه های فروش قطعات الکترونیکی تهیه کنید. حال میتوانید قلم مو را برداشته و به آرامی و با دقت حواشی CPU را تمیز کنید تا خاک و گرد و غبار از لابهلای رادیاتور و پنکه خارج شود.
به روی مادر برد نگاه کنید و هرجا گرد و غبار دیدید آنرا با قلم مو بزدایید. حین این کار بسیار مراقب باشید تا قطعات کوچک مخصوصا جامپرها را جابجا نکنید. بعد از آن میتوانید از اسپری هوا استفاده کنید تا گردوغبار تمیز شود. هنگام استفاده از اسپری مراقب باشید که آنرا سرپا نگهدارید و هنگام مصرف کج نکنید که ممکن است مایع از آن خارج شود و روی قطعات بپاشد. بدین ترتیب خطر خرابی قطعات افزایش مییباد. جهت اسپری کردن را (ترفندستان) طوری تنظیم کنید که هوا بتواند گردوغبار را بسمت بیرون بدنه کامپیوتر فوت کند. نهایتأ جاروی کوچک باطری دار مخصوص تمیزکاری کامپیوتر را مصرف کنید تا گردهای باقیمانده را بمکد. مجددأ توصیه اکید میکنیم که هرگز از جاروی برقی معمولی برای تمیز کردن داخل بدنه کامپیوتر استفاده نکنید زیرا این نوع جاروبرقی ها تولید الکتریسیته ساکن میکند که خطر خرابی قطعات داخل کامپیوتر را بشدت افزایش میدهد.
حال زمان مناسبی است تا پنکه ها و فن های داخل بدنه را نیز تمیز کنید. هنگام جارو کردن داخل بدنه کامپیوتر هم بسیار مراقب باشید که قطعات کوچک روی ماردبرد مانند جامپرها جابجا نشوند. توجه به Power یا همان منبع تغذیه نیز اهمیت بسیاری دارد. پنکه آنرا با صبر و حوصله تمیز کنید و سعی کنید خاک را از پره های پنکه آن تمیز نمایید.
برای تمیز کردن داخل CD-Drive توصیه میکنیم از ابزار مخصوص این کار استفاده کنید که در مغازه های کامپیوتری بفروش میرسد. کیتهای مخصوص تمیزکردن CD-Drive را تهیه و مصرف کنید. اگر تجربه بیشتری با کامپیوتر و امور فنی آن دارید میتوانید این درایو را باز کرده و با گوش پاک کن آغشته به الکل سفید داخل آنرا تمیز کنید اما برای افراد کم تجربه این عمل به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
برای تمیز کردن CD میتوانید از پارچه نرم آغشته به آب استفاده کنید و سطح زیر آنرا بصورت دورانی از مرکز بسمت خارج تمیز کنید. اگر آلودگی بخصوصی در سی دی دیده میشود که با آب تمیز نمیشود میتوانید برای آن قسمت از کمی الکل سفید استفاده کند.
برای تمیز کردن درایو فلاپی نیز میتوانید از کیتهای آماده اینکار استفاده کنید که در مغازه های فروش وسایل کامپیوتری عرضه میشود. در این مرحله نیز اگر تجربه کار فنی با کامپیوتر دارید میتوانید درایو را باز کرده و با گوش پاک کن آغشته به الکل هدهای خواندن/نوشتن و بازوهای درایو را به دقت و آرام تمیز کنید. هنگام تمیز کردن هدها یادتان باشد که آنها را از جای خود بیرون نبرید که اگر قفل کند دیگر کار نخواهد کرد. برای افراد کم تجربه در کارهای فنی کامپیوتر بازکردن درایو را به هیچ عنوان توصیه نمیکنیم.
هارددیسک عملا تمیزکردن فیزیکی ندارد زیرا تکنولوژی آن بسیار بالاست و نباید آنرا باز کرد. تمیز کردن آن در واقع عمل Defrag است که از طریق نرم افزاری انجام میشود.
برای تمیز کردن شیشه مانیتور میتوانید از تمیزکننده شیشه معمولی که در خانه استفاده میکنید کمک بگیرید. فقط باید مطمئن شوید که مانیتور حتما خاموش باشد و آنرا از برق بکشید. این مایع تمیزکننده را ابتدا به یک پارچه بدون پرز اسپری کنید و پارچه را بروی شیشه بکشید. با جاروبرقی تمام راههای عبوری هوا را بخوبی تمیز کنید. توصیه اکید میکنیم از قرار دادن هر نوع کاغذ و کتاب برروی مانیتور مخصوصا بخشهای تهویه مانیتور هنگام کار بشدت اجتناب کنید که نه تنها میتواند باعث خرابی مانیتور شود، بلکه احتمال آتش گرفتن آن را افزایش میدهد. بدنه مانیتور را میتوانید با پارچه آغشته به آب و مایع ظرفشویی به خوبی تمیز کنید.
اما اگر مانیتورتان LCD است روش کار اندکی فرق میکند. این مانیتورها از شیشه ساخته نشده اند لذا هیچوقت هیچ مایعی را مستقیما بروی آن اسپری نکنید و از دستمال کاغذی از هر نوع برای تمیز کردن آن استفاده نکنید که باعث خش افتادن بروی صفحه آن میشود. اگر میخواهید صفحه مانیتور LCD را تمیز کنید پیشنهاد میکنیم از یک پارچه کتان نرم خشک استفاده کنید. اگر صفحه مانیتور بخوبی تمیز نشد میتوانید کمی الکل به پارچه بزنید و صفحه مانیتور را با آن تمیز کنید.